Mama mea

Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, mama mea, s-a născut la Londra pe data de 18. februarie 1919. Martorii din Romania au descris-o ca fiind o femeie de o frumuseţe izbitoare, evlavioasă, care iubea natura, şi care vorbea fluent engleza, germana, franceza dar şi româna. Povestea răspândită in Anglia despre faptul că ar fi avut un handicap mental şi ar fi fost o locuitoare a unui sanatoriu, din documentele originale pe care le prezint cât şi din cercetările mele s-au dovedit a fi eronate complet. Aceste poveşti, cât şi a doua identitate a mea, ca Dieter Stanzeleit trebuiau să ascundă câteva evenimente neplăcute din timpul celui de al 2-lea război mondial, şi care chiar şi în ziua de astăzi ar putea fi un subiect exploziv.

Căsătoria părinţilor mei a fost plănuita în anii 1937/1938 între cele două familii regale. Apoi, când în 1939 a rămas Nerissa însărcinată,chiar înainte de căsătorie, fără ca regele Carol II să accepte mariajul deja planificat, a existat primul motiv pentru ascunderea situaţiei.

După ce regele britanic Eduard, a fost forţat să abdice din cauza aventurii sale amoroase, încă un scandal, în acest timp în legătură cu nepoata Reginei Elisabeta,într-o relaţie mizerabilă, nelegalizată, cu Prinţul moştenitor al României, ce puteau ameninţa monarhia anglicană, s-ar fi ajuns cu sigurantă la un al doilea scandal, chiar înainte ca al 2-lea război mondial să înceapă, dacă acest lucru s-ar fi făcut cunoscut. Imediat dupa contractul Molotow-Ribbentrop a avut loc căsătoria părinţilor mei în ascuns chiar cu acordul casei regale române.

Carol al II lea vroia să evite să-l provoace pe Hitler, lucru ce, cu usurinţă, ar fi putut duce la ocuparea României de către Germania. Deci cand, tatăl meu a devenit rege pe 6 septembrie 1940 şi România sub conducerea lui Ion Antonescu, asociatul lui Hitler, situaţia era şi mai precară. În timpul războiului mama mea lucra cu Serviciul Secret Britanic. Comunicarea cu patria sa se desfăsura prin intermediul Crucii Roşii.

După lovitura de stat şi arestarea Mareşalului Antonescu, s-a produs un vacuum de sigurantă, în care SS a avut şansa să ne aresteze pe mama mea şi pe mine. Având în vedere înfrângerea amenintătoare, Hitler a văzut o şansă să îşi împlinească un vis mai vechi, acela de a se alia cu Anglia, făcând presiuni asupra lui Churchill, luând-o pe mama mea ca ostatică. Nu am fost executaţi pe loc în România, ci am fost duşi cu avionul bombardier în Germania. Ca un gest de bunăvoinţă, Himmler i-a dat lui Eichmann pe data de 25. August 1944 la ora 3 dimineaţa, un ordin, ca toate transporturile cu evrei unguri către Auschwitz să fie oprite. Când Hitler, dezamăgit, a trebuit să realizeze, că visul său nu avea să se adeverească, mama mea a fost executată, iar în acelaşi timp Eichmann a reluat transporturile către Auschwitz. Următoarele consecinţe directe: Churchill, înspăimântat, a semnat cu Roosevelt planul Morgenthau şi aproape i-a permis lui Stalin un atac liber asupra României, iar Hitler, înfuriat, planifica – fără sens – ofensiva sa pe frontul de vest…